суботу, 26 березня 2016 р.

Луцьк. Замок Любарта



Велика і найцікавіша принада Луцька, власне заради якої і їдуть сюди туристи…

Замок стоїть у східній частині Старого міста, біля Центрального ринку. На площі перед замком чи не кругло річно можна побачити туристичні автобуси хто-зна звідки + чимало автомобілів. 


Таким ви побачите вхідну вежу замку зі сторони офіційного підходу з вул. Кафедральна
01.

Вигляд на північно-західний мур замку
02.

Перед входом до замку народ робить собі селфі, фоткаються цілими сім’ями – ну все традиційно… Проходимо через надбрамну вежу…
03.

Ліворуч практична інформація – Замок відчинений щоденно з 10.00 до 17.00, вхід платний (для дітей – 5 грн., для дорослих – 10 грн.), у вартість квитка входить: прогулянка по замку, огляд виставок «Бронь замкова», «Арсенал», «В’язниця”, «Замкова сторожка», відвідування «Музею книги» та «Музею дзвонів».
04.

Я зайшов на територію замку, мабуть, коли касири були чимось зайняті – ніхто за мною не біг і не кричав «Ви забули заплатити за вхід!». До речі, на мою думку, вартість входу для дорослих нереально низька – за побачене в замку можна сміливо ставити удвічі більшу ціну… Всередині подвір’я замку просторе, можна піднятися на одну з критих галерей (іншу закрили через її технічний стан)… Коли юрба школярів, яких привезли на екскурсію по замку, покинула подвір’я, тут стало тихо і навколо запанувала особлива атмосфера, я б так сказав… Далі просто насолоджуємося переглядом фото, на яких, на щастя, майже нема туристів…
05.

06.

07.

08.

09.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

Ось такий він, символ столиці Волині, на який використали безчисленну кількість цегли…
29.


Про Луцьк можна писати багато вражень… Але слова ніколи не передадуть побаченого на власні очі ! Для мене Луцьк за кількістю і цікавістю побаченого - №1 серед обласних центрів Західної України (зрозуміло, що Львів не в рахунок). Якщо ви ще не відвідали це чудове місто (або ж були тут давно) – приїдьте сюди в сонячну погоду і після всього побаченого, можливо, ви також скажете про Луцьк його туристичним слоганом – «Приємне відкриття»…
30.

Практична інформація (станом на 23 березня 2016 року) :

Проїзд Львів – Луцьк:

маршрутки відправляються з автостанції «Північна» (вул. Б. Хмельницького) і з автовокзалу по вул. Стрийська. Час відправлення і наявність попередньо запитуйте в довідкових автостанції/автовокзалу. Я їхав маршруткою «Еталон» Львів (автовокзал) – Львів(автостанція «Північна», відправлення о 7.10) - через Радехів – до Луцька (час прибуття до автовокзалу о 10.30). Час в дорозі (з автостанції «Північна») до автовокзалу в Луцьку = 3 год. 20 хв. (включно з зупинками). Вартість повного квитка в касі = 80 грн.

потяг №668 Чернівці-Ковель, відправлення зі Львова по ПАРНИХ о 2.37, прибуття до Луцька о 7.35, час в дорозі = 5 год.

Проїзд Луцьк – Львів:
Маршрутки відправляються з автовокзалу Луцька до 18.30 включно (згідно розкладу це – остання маршрутка до Львова, яка слідує за маршрутом Луцьк-Ужгород). Я їхав маршруткою «Еталон», Луцьк (автовокзал, відправлення о 14.10) – через Горохів – до Львова (автостанція «Північна», прибуття о 17.10). Час в дорозі = 3 год. (маршрутка дуже мало зупинялася (заїхала тільки на автостанцію у Горохові), було дуже мало людей, водій їхав швидко). Вартість проїзду = 80 грн.

потяг №668 Ковель-Чернівці, відправлення з Луцька по ПАРНИХ о 19.23, прибуття до Львова о 0.45, час в дорозі = 5 год. 22 хв.

Мені особисто, щоб пройти пішки з автовокзалу до Старого міста і назад, а також зовні оглянути всі цікаві пам'ятки, про які в мене була інформація, вистачило трохи більше аніж 3 години!
Не забудьте взяти з собою запасний акумулятор (акумулятори) для вашої фото-техніки – тут хочеться фотографувати багато і довго )

Приємної і вдалої поїздки !

Сподобався пост? То поділіться ним в соцмережах (кнопки під постом)!

Гігантський інтернет-архів   "ДЕРЕВ'ЯНІ ЦЕРКВИ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ"

Немає коментарів:

Дописати коментар